CCS Groep

Concept logo ontwerp en visuele identiteit van starter in de schoonmaakbranche.

Creatie voor de ontwikkeling van CCS website

Over de opdrachtgever

Bedrijf: CCS Groep
Sector: Schoonmaakbedrijf

Diensten: CCS Groep is een professioneel reinigingsbedrijf. Het bedrijf heeft zich als middelgroot schoonmaakbedrijf gespecialiseerd op meerdere gebieden; glasbewassing, vloeren, specialistisch en facilitair. 

Website
Het menu is opgesplitst in twee groepen. Een topmenu met de verschillende divisies, diensten, projecten en referenties. En een menu met de ‘standaard’ vermeldingen van de website: home, over ons, downloads en contact. Dit is het meest overzichtelijk voor de bezoeker.
In de menubalk rechts hebben we nog een 'call to action' geplaatst, om snel een offerte aan te kunnen vragen. Deze call-to-action-button verwijst direct door naar een offerte aanvraagformulier.

We hebben de belangrijkste aspecten van de website getoond op de homepage. Omdat de bezoeker deze pagina als eerste ziet, is het belangrijk dat hij/zij gelijk ziet wat CCS Groep kan betekenen voor hem/haar. We starten met vier triggers, die (bij het klikken erop) direct verwijzen naar de betreffende dienst. Zo vind de bezoeker snel wat hij/zij zoekt.

Logo en huisstijl
Het beeldmerk is een cirkel, opgebouwd uit de letters van de naam; CCS. Qua lettertype hebben we gekozen voor een strakke en moderne letter. Voor het overkoepelende logo hebben we gekozen voor zwart (basis) in combinatie met donkerblauw. Donkerblauw komt betrouwbaar over en wordt door iedereen altijd als een prettige kleur ervaren. We hebben het beeldmerk geheel in een volle donkerblauwe kleur gezet. Zo is het direct duidelijk dat het hier om het overkoepelende logo gaat.

Om onderscheid te maken in de vier verschillende divisies, hebben we elke divisie een eigen kleur gegeven. De kleuren die we hebben gekozen voor de logo's, worden ook doorgevoerd in bijvoorbeeld de kleding. Zo komt er een samenhang in de uitstraling en is de divisie snel te herkennen voor de klant. De kleur in het beeldmerk van de divisies, hebben we een klein verloop gegeven. Zo is het snel duidelijk, dat deze logo’s vallen onder het hoofdlogo. 

Het briefpapier, de visitekaartjes en de envelop hebben we de CCS Groep uitstraling gegeven. Dit is de overkoepelende stijl voor alle items. Met op het briefpapier en de visitekaartjes ook de vermelding van de divisies.

Kledingbedrukking
We tonen hierboven de kledingbedrukking voor de divisie GCS glasbewassing. Voor de kleding van deze divisie hebben wij als uitgangspunt de kleuren groen en zwart gekozen, met de bedrukking van het GCS-logo.

Autobelettering
We hebben een voorbeeld uitgewerkt van de autobelettering op een VW Caddy. Op de Caddy hebben we de overkoepelende stijl weer doorgevoerd, met de notificatie van de verschillende divisies. Op de zijkant hebben we het beeldmerk geplaatst met daar doorheen geweven de tekst “Schoonmaakspecialist CCS GROEP” en we hebben het website adres geplaatst. Op de achterkant van de bedrijfsauto hebben we het logo, het website adres en de slogan “De schoonmaakspecialist met een heldere kijk” neergezet.

< terug naar portfolio

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?