De kracht van one page websites

Wat is een one pager?

Een one-page website heeft alle content en functionaliteiten op één lange webpagina staan. Bovenaan de site staat in sommige gevallen nog navigatie. Dit leidt niet naar een nieuwe pagina, maar naar een andere locatie op dezelfde webpagina. Deze locatie kan dus ook bereikt worden door te scrollen.

Wanneer kiezen voor one-page?

  • Een one-page website is perfect voor starters/zzp'ers, die graag zichtbaar willen zijn op internet, maar niet veel budget hebben. Één pagina volstaat vaak al om uw bedrijf te presenteren.
  • Voor een (tijdelijke) actie-website is dit heel mooi toe te passen. Bij zo'n website is het belangrijk om kort en krachtig de actie te vermelden, en zijn uitgebreide websites overbodig. Deze one-page website is te bereiken, door op de bestaande website een link te plaatsen, of via een zoekmachine (Google).

Voordelen one pager

  • De bezoeker kan eenvoudig door alle content scrollen. Met de pijltjes toetsen of het ‘hand veeg’ gebaar (op touch devices) kan een gebruiker eenvoudig door de content bewegen.
  • Om een one-page website overzichtelijk te houden, kan er niet té veel content op geplaatst worden. Dit verplicht tot focus op wat écht belangrijk is. Door de content te beperken tot de essentie, is de boodschap alleen maar sterker.

Responsive: ook voor tablet en mobiel

Uw one-page website is op alle devices gebruiksvriendelijk te bekijken, zonder verlies van informatie. Door gebruik te maken van één responsive (schaalbare) website, wordt er tijd bespaard bij het onderhoud, wordt de gebruiksvriendelijkheid geoptimaliseerd voor de bezoekers en bovendien wordt de website beter gevonden in de zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

gratis kennismakingsgesprek?