Huurteam Utrecht

Webdesign (responsive), meertalig.

Huurteam Utrecht Webdesign.

Over de opdrachtgever

Bedrijf: Huurteam Utrecht
Sector: Semioverheid

Diensten: De werkzaamheden van Huurteam Utrecht zijn gericht op het aanpakken van misstanden en excessen in de kamersector van de stad Utrecht. Het huurteam controleert of de huurprijs van kamers in de particuliere sector overeenkomen met de geboden (onderhouds) kwaliteit van de kamer. Dit vindt plaats binnen de wettelijke grenzen van de huurprijswet. Op basis van een puntentelling conform het Woningwaarderingssysteem wordt voor de woning de maximaal redelijke huurprijs berekend.

Website doelstelling
Maak en lever binnen twee maanden een tweetalige responsive website op met zoekfunctie, welke wij in de toekomst kunnen uitbreiden met maatwerk wensen. Dat was globaal de wens van de opdrachtgever en de kern van de inhoudsbriefing.

Responsive design: ook voor tablet en mobiel
De responsive website bevat honderden blokken en andere functies die nodig zijn om een uitgebreide, professionele website te kunnen bouwen. Zo bevat de homepagina een zogenaamde 'Vimeo header', een compenent om de webpagina minder statisch te doen overkomen op de bezoeker. Voor iPad en mobiel gebruik plaatst de opdrachtgever een zogenaamde 'still' uit de video, dit doet hij door middel van het Content Management System (CMS) geheel zelf. Een still plaatsen op tablets en mobile devices doen we om de website lekker snel te houden, dit is weer positief voor de resultaten in Google PageSpeed.

Content Management System
De website is uitgerust met ons gebruiksvriendelijke Content Management System (CMS). Doormiddel van dit CMS, kan onze opdrachtgever geheel zelf de website onderhouden. Van het aanpassen van teksten, tot het toevoegen van foto's in de gallery en actiebanners plaatsen. En wellicht het belangrijkste het gebruik/bezoek van zijn website meten via Google Analytics. Als de opdrachtgever iets aanpast, wordt dit automatisch voor alle devices aangepast. Komen de medewerkers van Huurteam Utrecht er toch niet uit? Dan kunnen ze telefonisch contact opnemen met onze gratis helpdesk.

Future proof
Wij zorgen ervoor dat deze website omgeving geupdate wordt met iedere nieuwe versie. Zo blijft de website up-to-date zonder dat de opdrachtgever daar zelf over na hoeft te denken.

Maatwerk wensen
In de toekomst wil de opdrachtgever samen met de gemeente Utrecht een online puntencheck ontwikkelen. Zo kunnen Utrechtse inwoners met een on,- of zelfstandige huurwoning direct online de maximaal redelijke huur checken. In veel gevallen betaalt de Utrechtse student gemiddeld 119,- euro per maand te veel huur. Na de online check kan Huurteam Utrecht de betreffende bezoeker helpen met bijvoorbeeld een gratis woningopname.

< terug naar portfolio

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?